НАЧАЛО » Събития | регистрация » ТРЕТИ ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИ РАДОН СИМПОЗИУМ (TEERAS 2017)

Информация за събитието

ТРЕТИ ИЗТОЧНО-ЕВРОПЕЙСКИ РАДОН СИМПОЗИУМ (TEERAS 2017)

Покана

Уважаеми колеги и приятели,
За мен и организационния комитет е чест и голямо удоволствие да ви приветствам и да ви поканя на Третия източноевропейски рандонов симпозиум (TEERAS), който ще се проведе от 15 до 19 май 2017 г. в град София.

Самата фундаментална задача в областта на радона: да се защити човешкият живот от радон в жилищата и работните места, изисква общи усилия в научните изследвания, промишлеността и законодателството. Можете да очаквате разнообразие от теми, обхващащи впечатляващ брой научноизследователски проучвания в областта на измерванията на радон и торона, методологията и измервателната техника, екологията и науката за земята. Специално внимание ще бъде обърнато на напредъка на намаляването и превенцията на радоните.

Ценните презентации и постери ще насърчават интернационализацията на научните изследвания и практиките на най-високо ниво, като се съсредоточи върху неотдавнашните изключителни постижения в тази област и върху бъдещите тенденции и потребности. Нашата амбиция е да осигурим много добра и творческа атмосфера за обсъждане и работа в мрежа и отлична социална програма.
 
София е идеалното място за домакин на TEERAS. Наред със стимулиращата и новаторска наука, която трябва да бъде представена в програмата на Конгреса, жизнената атмосфера на този исторически градски център със сигурност ще улови вашето въображение. София има много богата и древна история. София е една от най-старите европейски столици. Неговата история може да бъде проследена до неолита. Следи от няколко неолитни селища са открити на нейна територия от 5000 г. пр. Хр. София (Сердика - древното име на града и късно наречена Средец и сега София - това е град на божествената мъдрост) е културен център от времето на траките, Римската империя, Източната римска империя - Византия и българската царства.

С голям ентусиазъм с нетърпение очаквам да ви приветствам в София през май 2017 година. Елате и почувствайте духа и културата на града.
 
С уважение,
Проф. Д-р Добромир С. Пресянов, доктор на науките
Президент
TEERAS 2017

Основни теми

 • Радон и торони в жилища и работни места.
 • Радон и торон в околната среда (включително геоложки аспекти, хидрология, сеизмология и др.). Радон като индикатор за околната среда.
 • Методология и измервателна апаратура за измерване на радон, торон и тяхното краткотрайно потомство. Анализ на данни.
 • Подобряване на смекчаването и превенцията на радоните - уроци от миналото и стратегия за бъдещето.
 • Количествено определяне на радиологичния риск, дължащ се на радон. Ефекти върху здравето, епидемиология и оценка на дозата.
 • Радонското законодателство и програмите за радон. Комуникация и публичност на риска.

Регистрация

 • РЕГИСТРАЦИОННА ТАКСА
 1. Ранна такса до 15 февруари 2016г. -  300 EUR
 2. Късна такса след 15 февруари 2016 г. - 350 EUR
 3. Намалена такса - 150 EUR
 4. На място такса - 400 EUR
 5. Таксата за регистрация включва:
• достъп до научни сесии, плакатни сесии и сателитни симпозиуми;
• Достъп до семинара;
• Достъп до научната изложба;
• Делегирана конферентна чанта с материали за конференции;
• научна програма / брошура с резюмета;
• Коктейл за добре дошли, 15 май 2017 г .;
• Официална вечеря, 18 май 2017 г .;
• Обяд;
• Кафе паузи.
 
За да се регистрирате, ще трябва да попълните регистрационния формуляр и да го изпратите на официалния представител на конференцията - CIC Ltd. по пощата, по факс или по електронна поща.
Адрес: София 1700, кв. Витоша, ул. "Лиа Иванова" 2
Електронна поща: teeras2017@cic.bg , Факс: + 359 2 892 08 00
 
Формулярът за регистрация е достъпен и на уебстраницата на Третия източноевропейски симпозиум: www.teeras2017.com
За млади изследователи на възраст 35 или по-малко, които искат да участват с устна презентация или постер. Ще се даде предимство на следните страни: Молдова, Украйна, Албания, Босна и Херцеговина, България, Хърватия, Гърция, Косово, Македония, Черна гора, Румъния, Русия, Сърбия, Словения и Турция.

Резюмета

КРАЕН СРОК ЗА ИЗПРАЩАНЕ 28 ФЕВРУАРИ 2017 г.
За да изпратите резюметата си, моля, посетете линка:
http://abstracts.cic-pco.com/teeras2017/

Всички представени резюмета ще бъдат прегледани от Научния комитет на събитието. Моля, регистрирайте се в системата на посочения линк, за да изпратите резюмето си. Ще получите имейл за потвърждение. След като се регистрирате в системата, можете да ни изпратите резюме. Обемът на резюмето не трябва да надвишава 300 думи и да има цел, аргумент и заключение.

Настаняване

Настаняване можете да заявите, като попълните формуляра за регистрация и го изпратите на официалния представител на събитието - CIC Ltd.

Резервацията на хотела ще бъде направена съобразно получената информация от регистрационната форма - тип стая и брой нощувки.

Резервацията на стаята е валидна след като е направено пълното плащане и потвърждението е изпратено от CIC Ltd.
Ще получите подробности за настаняване при пристигане и регистрация в регистрационното бюро на CIC.

Хотел Парк Хотел Москва ***
 • Единична стая - 39 EUR;
 • Двойна стая - 52 EUR.